Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwek boven Eindhoven in de wijk Genderbeemd © FotoMeulenhof

Eindhoven wil vuurwerk afsteken verbieden, centrale vuurwerkshow moet het alternatief zijn

PollEINDHOVEN - Ook Eindhoven moet de komende jaarwisseling het afsteken van vuurwerk in de hele stad verbieden, vindt een kleine meerderheid van de gemeenteraad. Wel moeten daar één of meerdere door de gemeente georganiseerde vuurwerkshows tegenover staan. 

De lokale politiek volgt hiermee het voorbeeld van Rotterdam dat dinsdag als eerste grote stad besloot het vuurwerk in de ban te doen. In Helmond is er vooralsnog geen meerderheid voor een totaalverbod. Wel is er daar brede steun voor beperkende maatregelen zoals een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. 

 1. Eindhovense Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

  Eindhoven­se Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

  De eerste en enige gipsvlucht van het jaar bracht vandaag zeven pistepechvogels van Oostenrijk naar Rotterdam The Hague Airport. Emma Lievers uit Eindhoven is een van hen. Zij ging op een van de pistes van Saalbach onderuit en vreest nu voor een gescheurde kruisband. De vlucht met andere pechvogels vond ze prettig: gedeelde smart is halve smart. ,,Het was aan boord heel gezellig”, zegt ze. ,,En het is fijn om van deur tot deur gebracht te worden.”
 2. Jimmy Rosenberg: meer dan gewoon een talent
  PREMIUM

  Jimmy Rosenberg: meer dan gewoon een talent

  Het is alsof er een vloek rust op gitaarwonderkinderen: Jason Becker kreeg op twintigjarige leeftijd de spierziekte ALS, Shawn Lane stierf op veertigjarige leeftijd door aanhoudende gezondheidsproblemen en Jimmy Rosenberg (39) heeft een diep tragisch levensverhaal. Het goede nieuws: na jaren van misère door drugsverslavingen, een zelfmoordpoging, de dood van zijn moeder en zijn zoon, een hartstilstand, twee hartaanvallen, een herseninfarct en twee hersenbloedingen leeft de Helmonder nog. En bovenal: hij speelt weer voor publiek.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven