Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het Eindhoven Museum. © aangeleverd

Eindhoven zoekt naar het nieuwe museum

EINDHOVEN - Het Eindhoven Museum, inclusief het preHistorisch Dorp, trekt de komende 2,5 jaar uit om een nieuw soort museum te bedenken. Een museum waar de bezoeker, en niet de collectie centraal staat.

Het ietwat ouderwetse museum; een gebouw waar mensen naartoe gaan om oude dingen te bekijken, dat werkt niet meer anno 2018. ,,Hier bij het preHistorisch Dorp hebben we de voorbije jaren gemerkt dat mensen graag dingen doén als ze hier zijn. En daarnaast hebben we een collectie van 23.000 items die we graag veel beter aan de man willen brengen", aldus directeur Ward Rennen. Samen met Saskia van der Wiel van projectbureau Tante Netty en Daan Melis van het collectief Soeps bedacht Rennen een meerjarig project waaruit een nieuw model museum moet rollen.

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven