Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het Eindhoven Museum. © aangeleverd

Eindhoven zoekt naar het nieuwe museum

EINDHOVEN - Het Eindhoven Museum, inclusief het preHistorisch Dorp, trekt de komende 2,5 jaar uit om een nieuw soort museum te bedenken. Een museum waar de bezoeker, en niet de collectie centraal staat.

Het ietwat ouderwetse museum; een gebouw waar mensen naartoe gaan om oude dingen te bekijken, dat werkt niet meer anno 2018. ,,Hier bij het preHistorisch Dorp hebben we de voorbije jaren gemerkt dat mensen graag dingen doén als ze hier zijn. En daarnaast hebben we een collectie van 23.000 items die we graag veel beter aan de man willen brengen", aldus directeur Ward Rennen. Samen met Saskia van der Wiel van projectbureau Tante Netty en Daan Melis van het collectief Soeps bedacht Rennen een meerjarig project waaruit een nieuw model museum moet rollen.

  1. Spectaculaire ballonvaart voor Eindhovense Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlanding’

    Spectacu­lai­re ballon­vaart voor Eindhoven­se Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlan­ding’

    EINDHOVEN - Of ze enig moment in paniek is geweest? Welnee! Dit was juist een ervaring om nooit te vergeten. Angela Jegerings (40) zat samen met haar twee jonge kinderen en echtgenoot in de luchtballon die zondagavond een noodlanding moest maken op een klein voetbalveldje in Eindhoven. Tientallen buurtbewoners hielpen mee om het toestel veilig aan de grond te krijgen. ,,De kinderen vonden het helemaal geweldig.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
4175 stemmen