Volledig scherm
PREMIUM
Burak A. (in het midden) tijdens zijn aanhouding door de Griekse politie voor het beramen van een aanslag op de Turkse president Erdogan © EPA

Eindhovenaar (25) blijft op terrorismelijst voor betrokkenheid bij verboden Turkse organisatie

DEN BOSCH/EINDHOVEN - Eindhovenaar Burak A. (25) die eerder dit jaar werd vrijgesproken van het beramen van een aanslag op de Turkse president Erdogan blijft op de nationale terrorismelijst staan. Volgens de rechter staat vast dat hij betrokken is bij fondsenwerving voor de verboden Turkse organisatie DHKP-C.

Burak A. stond in november 2017 al een paar maanden op de nationale terrorismelijst toen hij wereldnieuws werd door zijn arrestatie in Griekenland vanwege een plan om de Turkse president Recep Tayyip Erdogan te vermoorden. Een paar dagen voor een historisch staatsbezoek van Erdogan aan Griekenland werd de Turkse Nederlander samen met acht anderen in hoofdstad Athene aangehouden. De Eindhovenaar zat anderhalf jaar vast maar werd in mei wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken en vrijgelaten. 

  1. Renewi in Eindhoven wil van plastic uit oude koelkasten nieuwe koelkasten maken
    PREMIUM

    Renewi in Eindhoven wil van plastic uit oude koelkasten nieuwe koelkasten maken

    EINDHOVEN - Van Gansewinkel is in de regio nog steeds de bekende naam van het afvalbedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven. Het bedrijf, dat na de fusie met het Britse Shanks Renewi heet, is marktleider voor het inzamelen en hergebruiken van afval. Het Renewi bedrijf Coolrec houdt zich bezig met het recyclen van apparaten, zoals koelkasten, televisies en klein huishoudelijke apparaten, uit de afvalstroom van Renewi.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven