Volledig scherm
© ANP

Eindhovenaar die taxichauffeuse ontvoerde moet naar Pieter Baan

DEN BOSCH - Een Eindhovenaar, die juni vorig jaar een taxichauffeuse dwong naar Amsterdam te rijden, moet eerst in het Pieter Baan Centrum worden onderzocht voordat hij terecht kan staan. Dat besloot de Bossche rechtbank vrijdagmiddag.

De man (37) heeft een verleden vol behandelingen en plaatsingen. Vorig jaar juni belde hij een taxicentrale. Hij vroeg of een wagen hem kon oppikken bij een tankstation, en hij wilde een vrouwelijke chauffeur. Ze zouden zijn moeder gaan ophalen en die is wat bang voor mannen.

Pistool onder trui

Toen hij was ingestapt had hij een trui over zijn arm hangen. Hij zei dat hij daar een pistool onder had en prikte de vrouw in haar zij. Ze moest naar Amsterdam rijden. Onderweg keek hij haar tas na op geld. In de hoofdstad wilde hij dat ze ging pinnen. Zodra de vrouw was uitgestapt vluchtte ze een winkel binnen.

De man ontkwam maar de politie had camerabeelden van het tankstation. Daarmee ging ze verschillende inrichtingen af en daar werd hij herkend. De verdachte ging de cel in en is inmiddels al een keer psychisch onderzocht. De deskundigen willen dat er dieper in zijn geest wordt gegraven. Er is nu te weinig duidelijk om te beoordelen of hij toerekeningsvatbaar is. Officier van justitie Stijn Revis vroeg daarom onderzoek en uitstel. De man zelf was daar tegen, hij heeft genoeg van alle vragen en wil ook uit de gevangenis. Maar ook de rechtbank wil meer weten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven