Volledig scherm
De auto waarmee een man en zijn vriendin een fietsendief zouden hebben klemgereden. © ED

Eindhovenaar die wraak nam op fietsendief langer in de cel, maar niet vanwege het klem rijden met de auto

EINDHOVEN - De Eindhovenaar die zondagnacht een fietsendief te grazen nam, blijft nog twee weken langer in de cel. Niet omdat hij hem met de auto klemreed, wel op verdenking van zware mishandeling.

Voor een deel van de verdenkingen tegen een man die zondag wraak nam op een fietsendief waren te weinig aanknopingspunten. Toch zag de rechter-commissaris gisteren genoeg reden om de Eindhovenaar twee weken langer in de cel te houden. Dat had er vooral mee te maken met de vechtpartij. De man wordt verdacht van poging tot zware mishandeling.

De vechtpartij vond zondag rond middernacht plaats nadat een man samen met zijn vriendin op zoek ging naar de man die een fiets voor hun huis had weggehaald. Toen ze de dief zagen op de Reaumurstraat, probeerde de man hem met de auto klem te rijden. Daarbij raakte de auto een muur, de rode lak is nog altijd zichtbaar op de bakstenen.

Doodslag

De politie sprak in een eerste bericht over ‘een poging tot doodslag’. Bij de rechter-commissaris, die bekijkt of er genoeg reden is om een verdachte langer vast te houden, was dat al afgezwakt naar ‘poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel’. Maar ook voor die verdenking zag de rechter-commissaris te weinig aanwijzingen. Vanwege de mishandeling die na het ‘klem rijden’ zou hebben plaatsgevonden, blijft de man nu veertien dagen langer in de cel. Dat laat zijn advocaat Paul Saris weten.

De fietsendief is zelf al een paar dagen op vrije voeten. Hij wordt ook niet vervolgd, liet justitie eerder al weten. Dit tot verbazing van Saris: „Ik dacht dat toch wel redelijk vaststond dat de man een fiets had gestolen. Dan is het vreemd als het Openbaar Ministerie de zaak erbij laat zitten.” Over wat er volgens zijn cliënt precies was gebeurd die nacht, wilde Saris verder nog niks kwijt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven