Volledig scherm
Villa in Roca Llisa. Dit is niet de villa waar het artikel over gaat. © Rob Burg

Eindhovenaar opgelicht op Ibiza: gehuurde villa is er niet

EINDHOVEN - ,,Je hoort er vaker over, maar je denkt dat het mij nooit zal gebeuren. Wel dus!” Lukas Erens, één van de eigenaren van Berlage Bar & Kitchen op de Kleine Berg, is op het Spaanse vakantie-eiland Ibiza opgelicht. De door hem gehuurde villa bleek er niet te zijn. ,,We hebben 1200 euro betaald, die zijn we kwijt." 

Erens vierde al vakantie op Ibiza en wilde nog wat langer blijven. Maar hij moest dinsdag uit z’n huidige accommodatie vertrekken. Via de website Holiday-Ibiza huurde hij een villa in Roca Llisa bij Sant Eularia. ,,Het contract werd per mail gestuurd, de betaling per bank gedaan. De site zag er goed uit, heel professioneel. Pas later vielen alle puzzelstukjes in elkaar. De prijs, 1200 euro voor vier nachten in de maand juli is natuurlijk te mooi om waar te zijn. Bovendien had ik moeten weten dat er midden in het hoogseizoen op Ibiza niets meer vrij is.”

Quote

Ik had moeten weten dat er midden in het hoogsei­zoen op Ibiza niets meer vrij is.

Maandag wilde Erens contact zoeken met de verhuurster om af te spreken waar hij de sleutel kon halen. “De dame in kwestie is niet meer te bereiken. Haar telefoon gaat na twee keer over op stil, e-mails worden niet beantwoord. Ik ben gewoon genaaid.”

Gekopieerd
Van makelaars op Ibiza begreep Erens dat het vaker gebeurt: foto’s worden gekopieerd van legale sites en vervolgens op fake-websites geplakt en daarmee worden villa’s aangeboden voor lagere prijzen. Dat verleidt mensen vaak om daar te boeken.”

“Mijn reisverzekering dekt de schade niet, dus dat geld zijn we kwijt. Als we weer thuis zijn ga ik uitzoeken hoe we deze dame kunnen aanpakken. Wie weet hoeveel mensen ze al op dezelfde manier heeft opgelicht.” 

Erens en zijn gezin hebben voor de komende dagen onderdak bij vrienden kunnen regelen.

Volledig scherm
De website waar de villa werd aangeboden. © ED

In samenwerking met indebuurt Eindhoven