Volledig scherm
Theo Cremers (archieffoto) © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Eindhovenaar Theo Cremers (83) overleden

EINDHOVEN - Hij wilde oudste Eindhovenaar worden, liet Theo Cremers een paar jaar geleden optekenen in het Eindhovens Dagblad. Het was hem niet gegund want afgelopen donderdag 9 februari overleed Cremers op 83-jarige leeftijd. ‘Doen wat je leuk vindt, is de beste manier om goede zin te houden’, was het motto van Cremers. In de stad een bekend gezicht. Zo was hij stadsprins in 1981 en trad hij verschillende keren op als Sinterklaas. In de stad en op Vliegbasis Eindhoven waar zijn hart lag.

Een liefde die zijn oorsprong had bij zijn diensttijd bij de Luchtmacht en werd versterkt door zijn tijd bij de Philips Vliegdienst. Later werd de luitenant-vlieger hoofd van de Tentoonstellingsdienst bij Philips Nederland. Zijn betrokkenheid bij de luchtmacht was groot. Zo was hij dertig jaar voorzitter van de Vereniging Onze Luchtmacht, afdeling Brabant-Limburg. Van de Officiers Mess 'De Spitfire' op de Vliegbasis was Cremers zelfs ruim vijftig jaar lid.

Carnaval
Bij ‘doen wat je leuk vindt’ hoorde ook carnaval. En met name carnavalsvereniging De Kwelschapen waar hij zeven jaar in het bestuur zat. Als oud-stadsprins was hij ook bestuurslid bij de Federatie Eindhovens Carnaval. Leo van der Voort, zijn collega destijds, roemt de humor van Cremers. ,,Theo kon fantastisch vertellen. Een fijne vent die zich ook zeer verdienstelijk heeft gemaakt in Eindhoven.

Volgens Van der Voort kreeg Cremers een flinke klap toen zijn vrouw Christine in 2013 onverwacht overleed. ,,Zij was zijn alles en Theo had het erg moeilijk met dat verlies.”

De uitvaart van Theo Cremers is op 17 februari.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven