Tommie van der Burg werd in april 2015 in zijn auto doodgeschoten bij Van der Valk in Eindhoven. Patrick V. werd veroordeeld tot 22 jaar maar zegt onschuldig te zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Tommie van der Burg werd in april 2015 in zijn auto doodgeschoten bij Van der Valk in Eindhoven. Patrick V. werd veroordeeld tot 22 jaar maar zegt onschuldig te zijn. © Bert Jansen

Eindhovenaar wil nieuwe verklaring geven over moord Tommie van der Burg

DEN BOSCH - De voor de moord op Tommie van den Burg veroordeelde Eindhovenaar Patrick V. wil in hoger beroep opeens een nieuwe verklaring afleggen over zijn rol in die zaak. Omdat het een heftig en gedetailleerd verhaal zal zijn, wil zijn advocaat dat dit achter gesloten deuren gebeurt. Het Gerechtshof besloot dat dat bij de politie zal gebeuren. 

Wat V. zal zeggen wil hij nog niet kwijt. Wel kan de politie, als voorbereiding op het verhoor, de basis ervan op papier krijgen, zo bood advocaat Bas van Faassen aan. Dat geeft de politie en het Openbaar Ministerie kans een zogenoemd verhoorplan op te stellen. Dat kan veel tijd schelen en dat is nodig omdat Faassen niet uitsluit dat V.  (46) twee dagen aan het woord zal zijn. Zijn cliënt zal een nieuw licht op de zaak geven, en ook uitweiden over details, beloofde hij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven