Volledig scherm
PREMIUM
Tommie van der Burg werd in april 2015 in zijn auto doodgeschoten bij Van der Valk in Eindhoven. Patrick V. werd veroordeeld tot 22 jaar maar zegt onschuldig te zijn. © Bert Jansen

Eindhovenaar wil nieuwe verklaring geven over moord Tommie van der Burg

DEN BOSCH - De voor de moord op Tommie van den Burg veroordeelde Eindhovenaar Patrick V. wil in hoger beroep opeens een nieuwe verklaring afleggen over zijn rol in die zaak. Omdat het een heftig en gedetailleerd verhaal zal zijn, wil zijn advocaat dat dit achter gesloten deuren gebeurt. Het Gerechtshof besloot dat dat bij de politie zal gebeuren. 

Wat V. zal zeggen wil hij nog niet kwijt. Wel kan de politie, als voorbereiding op het verhoor, de basis ervan op papier krijgen, zo bood advocaat Bas van Faassen aan. Dat geeft de politie en het Openbaar Ministerie kans een zogenoemd verhoorplan op te stellen. Dat kan veel tijd schelen en dat is nodig omdat Faassen niet uitsluit dat V.  (46) twee dagen aan het woord zal zijn. Zijn cliënt zal een nieuw licht op de zaak geven, en ook uitweiden over details, beloofde hij.

 1. Cryptodromen in Eindhoven: de Florijncoin van ‘serieondernemer en visionair’ Toine Aarts
  PREMIUM
  Achtergrond

  Cryptodro­men in Eindhoven: de Florijn­coin van ‘serieon­der­ne­mer en visionair’ Toine Aarts

  Cryptomunten heten ze: digitale muntjes die het betaalverkeer van de toekomst zouden worden. Maar het vertrouwen in ‘hét alternatief voor de euro’ lijkt snel af te brokkelen. Investeerders weten soms niet waar hun harde euro’s zijn gebleven. Ook in Eindhoven werd een cryptomunt gelanceerd: de Florijncoin. Wat is er enkele maanden na de presentatie over van alle beloften?
 2. Grootse Jiu Jitsu seminar in Eindhoven: ‘Dit laat mooi de saamhorigheid zien van vechtsporters’
  PREMIUM
  video

  Grootse Jiu Jitsu seminar in Eindhoven: ‘Dit laat mooi de saamhorig­heid zien van vechtspor­ters’

  EINDHOVEN - Een beetje zenuwachtig was hij wel zaterdag. Zouden er genoeg mensen op zijn grote inzamelactie afkomen? Maar de opkomst is enorm. Maarten van Esch heeft een groots Braziliaans Jiu Jitsu seminar gehouden waar zwarte banders gratis masterclasses geven om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. “Dit laat mooi de saamhorigheid zien van vechtsporters.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven