Na een vechtpartij zou een Eindhovenaar de ruzie hebben uitgepraat met drie mannen. Maar ondertussen was hij op zoek naar een huurmoordenaar, denkt het Openbaar Ministerie. Dat bleek uit versleutelde berichten op zijn speciale telefoon.
Volledig scherm
PREMIUM
Na een vechtpartij zou een Eindhovenaar de ruzie hebben uitgepraat met drie mannen. Maar ondertussen was hij op zoek naar een huurmoordenaar, denkt het Openbaar Ministerie. Dat bleek uit versleutelde berichten op zijn speciale telefoon. © Shuttterstock

Eindhovenaar zoekt iemand die drie mannen kan 'laten slapen’, negen jaar cel geëist voor moordplannen

DEN BOSCH - ‘Drie moeten er gaan slapen, wat kost dat?’ Een cryptisch bericht, wat dan ook in een cryptotelefoon stond. Volgens het Openbaar Ministerie is het van een Eindhovenaar die een huurmoordenaar zocht om drie mannen uit de weg te ruimen. Dat wist de politie te voorkomen maar de opdrachtgever hoorde een eis van negen jaar cel.

 1. Zes jaar cel voor Paul G., toch valt er een last van de schouders van de ex-schoonzoon van Klaas Otto
  PREMIUM

  Zes jaar cel voor Paul G., toch valt er een last van de schouders van de ex-schoonzoon van Klaas Otto

  HECHTEL-EKSEL/BREDA – De 36-jarige Paul G. uit Bergen op Zoom heeft donderdag van de rechtbank in Breda zes jaar cel gekregen. Hij leidde een criminele organisatie, was bezig met een drugslab in Rilland, had drie kilo hasj en maakte zich schuldig aan het witwassen van onder meer geld, auto’s en horloges. En toch viel donderdag een last van de schouders van de voormalige schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto. Betrokkenheid bij een drugslab in België, waar mannen uit Valkenswaard en Eindhoven om het leven kwamen, achtte de rechter niet bewezen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Rutte: 'Er is niet veel veranderd maar wel net genoeg'
  Play

  Rutte: 'Er is niet veel veranderd maar wel net genoeg'

 2. Finalisten 'Koning voor 1 Dag' verrast met toepasselijke tuinversiering: 'Er hangt een prachtige kroon nu'
  Play

  Finalisten 'Koning voor 1 Dag' verrast met toepasse­lij­ke tuinversie­ring: 'Er hangt een prachtige kroon nu'