Volledig scherm
Een van de panden in Tilburg die onderzocht wordt. © Hein Eikenaar/BD

Eindhovenaren aangehouden bij groot Brabants henneponderzoek

EINDHOVEN - Een groot, Brabants onderzoek naar hennepteelt leidde maandag tot invallen in dertien woningen en bedrijfspanden in Eindhoven, Tilburg, Goirle en Kaatsheuvel en zes aanhoudingen. Een 36-jarige vrouw uit Eindhoven en twee mannen uit Eindhoven van 46 en 52 jaar, een 35-jarige en een 66-jarige vrouw uit Tilburg en een 44-jarige vrouw uit Goirle zijn opgepakt. Ze worden verdacht van witwassen, deel uitmaken van een criminele organisatie en hennepteelt.

In Eindhoven werd op twee adressen gezocht, onder andere in de Clara Wichmannstraat vlakbij het Philipsstadion. Wat daar is gevonden, wilde de politie niet kwijt. Honderdvijftig man van onder andere politie en justitie werken mee aan het onderzoek. Op twee plekken wordt door defensie gezocht naar verborgen ruimtes. Ook drugs-, wapen- en geldhonden zijn ingezet. Er werden tientallen wietplanten in een schuur gevonden en materialen voor hennepteelt. in totaal werden er zestien panden doorzocht.

Het hennepteam van de politie ruimt in Midden-Brabant zo'n vijf kwekerijen per week. Gegevens van die ruimingen werden nader bekeken en vergeleken. ,,Bij een aantal kwekerijen kwamen dezelfde personen vaker in beeld", zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk van politie Zeeland-West-Brabant. De verdachten waren in de meeste gevallen niet direct bij het kweken betrokken, maar speelden een andere rol. Mogelijk in de huur van de locaties waar eerder hennepkwekerijen werden gevonden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven