Logo Lampegat TV
Volledig scherm
Logo Lampegat TV © nvt

Eindhovens Dagblad brengt carnaval in beeld met Lampegat TV

Het Eindhovens Dagblad slaat tijdens de komende carnaval de handen ineen met filmproductiebedrijf SoMMedia. De partijen bundelen hun krachten om het Eindhovense carnavalsfeest zo goed en leuk mogelijk in beeld te brengen. Dat gebeurt onder de naam Lampegat TV.

Lampegat TV gaat uitpakken, met onder meer video's over D'n Vurtocht, het Federatiebal, het Liedjesfist en de Elfde van de Elfde. ,,We zorgen ervoor dat mensen die er niet bij kunnen zijn, het feest tóch van dichtbij mee kunnen maken", weet Sven Braat, directeur van het Nuenense mediabedrijf.

Met de bundeling van de krachten denkt Braat alle ingrediënten in huis te hebben voor succesvolle en vermakelijke carnavalsuitzendingen. ,,Dat moet wel succesvol samengaan, ook met Fred Salari van AP Events, die veel contacten binne het wereldje heeft. We zijn overigens nog op zoek naar sponsors. Al het sponsorgeld dat we incasseren, spenderen we aan het verslaan van het Eindhovense carnavalsfeest. Een winstoogmerk hebben we niet."

Ideeën zijn er genoeg, zegt Braat: ,,Denk aan een carnavalsontbijtprogramma of een uitzending waarin we alle Eindhovense carnavalsactiviteiten aankondigen. We hebben van alles op de stapel liggen."

Kortom, de Eindhovense carnavalscyclus gaat haarfijn in beeld worden gebracht. ED-videojourmalist Ruud Ritzen zal de presentatie van de programma's op zich nemen.

Sponsoren kunnen zich melden via mail.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven