Volledig scherm
© Cortés

Eindhovens Dagblad gaat Down Under met Solar Team Eindhoven

DARWIN/EINDHOVEN - Problemen met transport, vertraging, nieuwe regels. Het wordt voor studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) misschien wel de spannendste World Solar Challenge ooit. Het ED reist met Solar Team Eindhoven mee door de Australische Outback.

Ooit leek het misschien een hobby voor nerds: met een zelfgebouwde auto op zonne-energie door de Australische woestijn racen. Maar de studenten van technische universiteiten pionierden in de wereld van duurzaam rijden. 

Solar Team Eindhoven doet voor de derde keer mee in de Cruiser Klasse van de World Solar Challenge. Dat is misschien wel de meest interessante klasse. Die gaat namelijk niet zozeer om snelheid - in tegenstelling tot de klasse waaraan andere Technische Universiteiten als Twente en Delft meedoen - maar meer om de vraag hoe praktisch de auto is voor de toekomst. Met hun familie-auto op zonne-energie willen de studenten voor de derde keer op rij de wereldtitel behalen. De Nederlandse teams domineren al jaren in de wedstrijd, en daarom is het motto dit jaar: 'Take on the Dutch'. 

Darwin-Adelaide

De race reist vanaf 8 oktober vanuit Darwin in het noorden van Australië naar Adelaide in het zuiden, waar op 15 oktober de prijsuitreiking plaatsvindt. Het Eindhovens Dagblad reist vanaf woensdag achter zonne-auto Stella Vie aan om het team in woord en beeld te volgen. Via video's, foto's, teksten, podcast, online én in de krant blijft u op de hoogte van het wereldkampioenschap. 

Volledig scherm
Stella Vie. © nvt
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven