Rens Feijen (l) en Bob van Bussel  achter de toonbank van PC Discounter.
Volledig scherm
PREMIUM
Rens Feijen (l) en Bob van Bussel achter de toonbank van PC Discounter. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Eindhovens kuchscherm en Valkenswaardse computerbox: ondernemers creatief in coronatijd

EINDHOVEN - De coronacrisis  treft niet alle ondernemers even hard. Soms letterlijk ‘out of the box’ denken, helpt in moeilijke tijden van zaken doen. 

Het aantal klanten bij PC Discounter in Valkenswaard is niet teruggelopen maar juist toegenomen.  ,,Normaal gesproken zou dit voor ons een rustige periode zijn. Maar wij vervullen op dit moment een cruciale rol voor  mensen om thuis te kunnen werken", duidt eigenaar Rens Feijen telefonisch. ,,We verkopen veel koppelstukjes, extra monitoren of om de kosten te drukken gerenoveerde laptops. Ook de vraag naar webcams is heel groot. De omzet is als in de kerstperiode maar het zal van korte duur zijn. We bouwen nu een buffer op want iedereen is straks voorzien en we houden rekening met een lockdown. Dan moet ook onze winkel dicht.”

  1. Kamervragen over ‘asperge-vluchten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgeknepen’

    Kamervra­gen over ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgekne­pen’

    EINDHOVEN - De minister moet vluchten op Eindhoven Airport stilleggen als die niet voldoen aan de corona-voorschriften. Dat vindt de SP die dinsdag Kamervragen indiende naar aanleiding van berichtgeving over vluchten met seizoensarbeiders die sinds vorige week arriveren op de luchthaven. De honderden arbeidsmigranten uit Oost-Europa gaan met name in Duitsland werken als aspergesteker of aardbeienplukker. Met busjes worden ze vervolgens over de grens gebracht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven