De overval op een tankstation was snel opgehelderd toen een jongen met hetzelfde signalement binnen een half opnieuw voorbij fietste. En zo maakte hij wel meer fouten.
Volledig scherm
PREMIUM
De overval op een tankstation was snel opgehelderd toen een jongen met hetzelfde signalement binnen een half opnieuw voorbij fietste. En zo maakte hij wel meer fouten. © Fotopersburo Bert Jansen / Dave Hendriks

Eindhovens overvallertje (14) blundert zich twee keer de handboeien in en krijgt nu jeugd-tbs

DEN  BOSCH - Bij de ene overval liet de 14-jarige overvaller zich wegjagen door de caissière. Niet slim. Een volgende lukte ook niet. Daar baalde hij toen zo van dat hij nog een rondje rond het tankstation fietste. Opnieuw: niet slim. Zeker niet als er een politiebureau om de hoek zit. Dergelijke fouten zal de Eindhovense knul niet snel meer maken: de rechtbank legt hem jeugd-tbs op van extralange duur. 

  1. Miljoenenoverschot of niet, woonlasten van Eindhovenaar stijgen volgend jaar met paar tientjes
    PREMIUM

    Miljoenen­over­schot of niet, woonlasten van Eindho­venaar stijgen volgend jaar met paar tientjes

    EINDHOVEN - Het krachtige financiële herstel van de gemeente Eindhoven met een historisch overschot van ruim 43 miljoen euro in 2020 gaat inwoners volgend jaar geen financieel voordeel opleveren. De coalitie van VVD, GroenLinks, PvdA en CDA houdt vast aan de koers die drie jaar geleden in crisistijd is bepaald. De woonlasten in Eindhoven stijgen volgend jaar met 5,4 procent. Voor een gemiddeld huishouden komt dat neer op ruim vier tientjes extra.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven