Onder toeziend oog van burgemeester Jeroen Dijsselbloem werd het eerste Eindhovense ‘plenkske’ maandag in gebruik genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder toeziend oog van burgemeester Jeroen Dijsselbloem werd het eerste Eindhovense ‘plenkske’ maandag in gebruik genomen. © Juan Vrijdag/DCI Media

Eindhovens ‘plenkske’ maakt horeca Dommelstraat toegankelijk voor rolstoelers

EINDHOVEN - Het zijn historische pandjes waarvan Eindhoven er in het centrum niet zo veel heeft, maar rolstoelvriendelijk zijn de meeste horecazaken in de Dommelstraat niet. Op initiatief van raadslid Marieke van Gastel (VVD), zelf rolstoelgebonden, is daarom maandag het Eindhovens ‘plenkske’ gepresenteerd.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven