Het winnende team van het Lorentz Casimir Lyceum.
Volledig scherm
Het winnende team van het Lorentz Casimir Lyceum. © Facebook

Eindhovens scholierenteam ‘Casimir Tech’ wint tickets naar robotwedstrijd VS

EINDHOVEN - Tien leerlingen van het Eindhovens Lorentz Casimir Lyceum reizen eind april af naar Detroit in de VS, om deel te nemen aan de vierdaagse internationale robotwedstrijd FIRST Tech Challenge. 

De leerlingen wonnen hun ticket naar de States vorig weekend tijdens de landelijke finale van de robotwedstrijd. Deze vond plaats op het Newman College in Breda: de school die vorig jaar een winnend team afvaardigde naar de internationale krachtmeting voor middelbare scholieren in de VS. 

Het Eindhovens team ‘Casimir Tech’ greep in Breda net naast de eerste prijs, maar won wel de Inspire Award: voldoende voor deelname aan de wedstrijden in Detroit. Aan de landelijke voorronden deden zo'n vijftig teams mee, waarvan er twintig doordrongen tot de finale. 

Blokken 

Het team van de Eindhovense school is in september gestart met het bedenken en bouwen van hun robots. Tijdens de finale in Breda moesten de elektrisch aangedreven voertuigen eerst een halve minuut lang zelfstandig rijden, waarna de bestuurders met hun ‘controllers’ de robots blokken lieten oppakken en stapelen. Ook een presentatie in het Engels was onderdeel van de wedstrijden. 

FIRST staat voor For Inspriation and Recognition of Science and Technology. Het is een Amerikaanse non-profit organisatie die elk jaar drie robotcompetities organiseert voor scholieren, waaronder ook de bekende FIRST Lego League. Het belangrijkste doel van de FIRST Tech Challenge is om scholieren in aanraking te brengen met technologie en wetenschap. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven