Volledig scherm
De Karpendonkse Hoeve experimenteert twee weken lang, samen met de Eindhovense startup Upprinting Food, met het printen van gerechtjes. © Karpendonkse Hoeve

Eindhovens sterrestaurant serveert twee weken lang geprinte gerechtjes

EINDHOVEN - Bij sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve kon dinsdag worden gesmuld van geprinte gerechtjes. Twee weken lang wordt de foodprinter van het de Eindhovense startup Upprinting Food hiervoor ingezet. 

Voor het printen worden gepureerde voedselresten gebruikt, zoals oud brood, het groen van prei en aspergeschillen. ,,Dingen die je normaliter weggooit, maar nog prima bruikbaar zijn", aldus Ingrid van Eeghem. ,,Op deze manier doen we ook iets aan het verkleinen van de afvalberg.” 

Vooralsnog gaat het om een twee weken durende test. Afhankelijk van feedback van bezoekers wordt het project wellicht voortgezet. ,,Ons lijkt het wel leuk om er in de toekomst iets meer mee te gaan doen”, aldus Van Eeghem. 

Volledig scherm
De Karpendonkse Hoeve experimenteert twee weken lang, in samenwerking met Upprinting Food, met het printen van gerechtjes. © Karpendonkse Hoeve

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8915 stemmen