Volledig scherm
Een Helmondse slotenmaker liet zich niet alleen dik betalen door een hoogbejaarde Eindhovense, door hem werd ze de volgende dag ook nog eens overvallen. © commons.wikipedia.org

Eindhovense (89) bruut overvallen na tip van foute ‘slotenmaker’

DEN BOSCH - De brute overval op een hoogbejaarde Eindhovense was het gevolg van foute slotenmakers, die haar een dag eerder al oplichtten. Een van hen tipte een neef dat de vrouw twaalf mille cash had. Onder zware bedreiging gaf ze die de volgende dag af.

Wegens dat flinke bedrag wilde de vrouw (89) een nieuw slot. Twee mannen rekenden daar oktober vorig jaar achthonderd euro voor. De volgende dag belden twee mannen bij haar op de vierde etage aan. Ze dacht dat het haar hulp was maar werd meteen op een stoel gedwongen. Twee mannen schreeuwden om ‘de witte envelop’.

Vingers afsnijden

De vrouw probeerde de zaak te kalmeren door de overvallers toe te spreken. Of ze dit ook bij hun oma zouden doen? Of hun moeder trots zou zijn? De mannen raakten daardoor geïrriteerd. Een van hen zette een mes op haar vingers en ‘dreigde die af te snijden als ze de envelop niet gaf. ‘Pak dan mijn linkerhand, daar kan ik toch niks mee’, zei de vrouw maar toen werd haar mond afgeplakt.

Omdat een getuige het kenteken van de vluchtauto noteerde, zag de politie de familieband met de ‘slotenmakers’ en pakte ze drie maanden geleden drie Helmonders op. Een ervan mocht weer naar huis. De rechtbank houdt de twee anderen nog in voorarrest, zo bleek vrijdag bij een procedurele zitting. Op verzoek van advocaat Paul Saris wordt de vrouw nogmaals gehoord. Een van de mannen zegt dat hij er wel bij was, maar absoluut geen geweld had gebruikt. Saris hoopt ook dat Yassin S. onder het jeugdrecht gaat vallen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen