Volledig scherm
© Thinkstock

Eindhovense advocaat alsnog geschorst na drie arrestaties

UTRECHT - Een Eindhovense advocaat die vorig jaar tot drie keer toe werd gearresteerd wegens escalatie van problemen in twee liefdesrelaties wordt alsnog geschorst. Het hof van discipline heeft aan de 33-jarige advocaat een schorsing opgelegd van twaalf weken, waarvan acht voorwaardelijk.

De politie arresteerde de advocaat met een kantoor in Eindhoven in april voor mishandeling en bedreiging van zijn ex-minnares en tevens voormalig stagiaire. Hij zat ruim tien dagen vast en werd met een enkelband vrijgelaten.

In juni werd de advocaat nog twee keer aangehouden omdat ruzies met zijn echtgenote escaleerden. In een strafzaak is de advocaat aangeklaagd voor bedreiging, mishandeling en huisvredebreuk. Op 24 april staat hij als verdachte terecht.

In een tuchtzaak die deken Jan-Frederik Schnitzler van de orde van advocaten aanspande, kreeg de advocaat vorig jaar nog een voorwaardelijke schorsing opgelegd. De deken ging in hoger beroep.

Het hof van discipline is het met de deken eens dat een voorwaardelijke schorsing onvoldoende is voor zijn ‘onbetamelijke’ gedrag. De tuchtrechter weegt onder andere mee dat de advocaat in oktober weer over de schreef ging. De politie betrapte hem toen terwijl hij met 145 kilometer per uur over de Kennedylaan in Eindhoven raasde op een plek waar 80 kilometer is toegestaan. De advocaat moest zijn rijbewijs inleveren.

Deken Schnitzler meent dat de onvoorwaardelijke schorsing die het hof heeft opgelegd beter past bij het wangedrag, laat hij desgevraagd weten. Wanneer de schorsing precies ingaat, is nog niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven