Burgemeester John Jorritsma gaf dinsdagmiddag een persconferentie over de Brabantse situatie met betrekking tot het coronavirus. Na afloop moest hij gelijk door naar de raadsbijeenkomst in Eindhoven. ANP ROB ENGELAAR
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester John Jorritsma gaf dinsdagmiddag een persconferentie over de Brabantse situatie met betrekking tot het coronavirus. Na afloop moest hij gelijk door naar de raadsbijeenkomst in Eindhoven. ANP ROB ENGELAAR © ANP

Eindhovense burgemeester Jorritsma reageert woedend op kritiek LPF en Schreurs

EINDHOVEN - Burgemeester John Jorritsma kiest de tegenaanval na kritiek LPF en raadslid Mary-Ann Schreurs.

Quote

Dit soort misselijk­ma­ken­de insinua­ties, daar kan ik niet tegen.”

Burgemeester Jorritsma, Eindhoven

,,Ik loop al veertig jaar mee. Ik heb nog nooit zo’n impertinente aanval meegemaakt. Ik werk verdomme 24 uur per dag, zeven dagen per week voor deze stad. Dit soort misselijkmakende insinuaties, daar kan ik niet tegen.”
Dat zei burgemeester Jorritsma dinsdagavond in reactie op kritiek van raadslid Mary-Ann Schreurs en LPF-raadslid Rudy Reker. Op hun verzoek besprak de raadscommissie het feit dat Jorritsma in september 2016 een brandbrief over de Al Fourqaanmoskee introk en de manier waarop hij onlangs vragen van Reker afweerde.

  1. Nuenense politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    Nuenense politieman die levensge­vaar­lij­ke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    NUENEN/EINDHOVEN - 22 september 1977. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schiet in Utrecht een rechercheur dood en verwondt een tweede agent levensgevaarlijk. Een politieman die buiten post, gaat achter de vluchtende schutter aan. Het is de Nuenense Flip Raap, lid van het Brabantse observatieteam dat bij de aanhouding assisteert.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven