Eindhoven - De Al Fourqaan moskee aan de Otterstraat (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Eindhoven - De Al Fourqaan moskee aan de Otterstraat (archieffoto) © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Eindhovense burgemeester Jorritsma trok brandbrief over moskee zonder overleg met voorganger weer in

EINDHOVEN - De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel vroeg de minister in september 2016 om een grondig onderzoek naar de geldstromen rond de Al Fourqaan-moskee. Opvolger John Jorritsma trok diens brandbrief op verzoek van 'Den Haag’ in alle stilte weer in. De Eindhovense gemeenteraad wist van niks.

Pas nu raadsleden van LPF en PvdA hierom vragen, heeft Jorritsma de inhoud van de ‘ingetrokken’ brief van 14 september 2016 openbaar gemaakt. Hieruit komt een schokkend beeld naar voren van het gebrek aan steun dat Eindhoven ervoer van de kant van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de veiligheidsdiensten. 

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven