Volledig scherm
Kiosk die maandagnacht in de fik werd gestoken. © Jos van Kuijen

Eindhovense buurtkiosk in brand gestoken - buurtbewoners emotioneel, bouwden kiosk zelf

EINDHOVEN - Veel verontwaardiging en ongeloof bij de buurtbewoners. Een kiosk, die buurtbewoners zelf bouwden en die hun ontmoetingsplek werd, is maandagnacht in brand gestoken in het Henri Dunantpark in Eindhoven. De politie gaat uit van brandstichting. 

,,Aan de kloothommels die dit op hun geweten hebben: ik hoop dat je je ergens in een hoekje loopt te schamen", schrijft Giovanni Hartogs bij het bericht van Cement voor Woensel Noord. Die organisatie bouwde samen met buurtbewoners aan de kiosk.

De bewoners werkten hard om de kiosk er te laten komen. Ze bouwden hem zelf om meer te kunnen genieten van het park dat er omheen ligt. ,,Blijf nou eens van andermans spullen af", zegt een buurtbewoner. 

Buurtfeest

Het buurtfeest staat op 24 juni gepland en zou gebruikmaken van de kiosk. ,,Dan maar zonder", schrijft de organisator van het feest. ,,Kom maar mee feestvieren en kijk dan eens goed naar de afgebrande plek." 

Sommige buurtbewoners denken al aan een geldinzamelingsactie om hun kiosk weer op te kunnen bouwen. 

Graffiti

Buro Cement vor buurtondersteuning had de kiosk in beheer, in het najaar was hij nog versierd met graffiti van kunstenaar Mad Skills. Er werden sportlessen georganiseerd en iedere woensdagochtend was er een inloopochtend voor buurtbewoners. ,,De komende weken was de kiosk veel verhuurd, die mensen moet ik nu allemaal gaan afbellen. Het is erg sneu want er is zoveel energie ingestoken. Het afgelopen jaar was het erg druk, het ging juist zo goed. Hoewel de oorzaak officieel nog niet bekend is, lijkt het brandstichting. Ik hoop dat de daders beseffen dat ze zoveel meer kapot hebben gemaakt dan een huisje.", vertelt Wendy Boeijen van Buro Cement.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Spectaculaire ballonvaart voor Eindhovense Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlanding’

    Spectacu­lai­re ballon­vaart voor Eindhoven­se Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlan­ding’

    EINDHOVEN - Of ze enig moment in paniek is geweest? Welnee! Dit was juist een ervaring om nooit te vergeten. Angela Jegerings (40) zat samen met haar twee jonge kinderen en echtgenoot in de luchtballon die zondagavond een noodlanding moest maken op een klein voetbalveldje in Eindhoven. Tientallen buurtbewoners hielpen mee om het toestel veilig aan de grond te krijgen. ,,De kinderen vonden het helemaal geweldig.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
4175 stemmen