Volledig scherm
Een stroom bitcoins leidde naar een Eindhovenaar die via het darkweb drugs dealde. © REUTERS

Eindhovense darkweb-dealer verkocht voor tonnen drugs en verstopte deze in snelkookpannen

DEN BOSCH - Een Eindhovenaar die voor tonnen drugs zou hebben verkocht op het darkweb, kiest eieren voor zijn geld en hoopt eind november voor de rechter te komen.

De man (35) werd maart van dit jaar opgepakt na een uitgebreid onderzoek op internet en via de banken. Er gingen dikke stromen geld naar zijn rekening, afkomstig van bitcoins. Die kwamen veel uit het buitenland. 

Bij een inval bleek het goed raak, zag officier van justitie Walter Kupers . De verdachte heeft zeker 350.000 euro ontvangen. Waar die vandaan kwamen was geen groot raadsel. Er lag bijna vijftig kilo hasj en een nog onbekende hoeveelheid harddrugs. Dat was deels al verpakt om naar Italië en Duitsland te gaan. Ze zaten onder andere verstopt in snelkookpannen. Hij had ook nog ruim zestig mille aan valse honderdjes.

In een procedurele zitting vroeg advocate Aileen van Wijk eerst nog nader onderzoek. Maar Kupers had zijn dossier rond en ook een datum voor de inhoudelijke rechtszaak: 29 november. Nieuw onderzoek zou alles vertragen. Daar voelde de man zelf niks voor, en Van Wijk trok de verzoeken weer in.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven