Een beeld uit de drillrap-scene. In Amsterdam vielen doden onder aanhangers van het genre, mede waardoor er een roep kwam om een messenverbod voor jongeren. In Eindhoven ging het bijna fout, ook door een mes.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld uit de drillrap-scene. In Amsterdam vielen doden onder aanhangers van het genre, mede waardoor er een roep kwam om een messenverbod voor jongeren. In Eindhoven ging het bijna fout, ook door een mes. © Sjoukje Bierma

Eindhovense drillrapper op straat neergestoken: OM wil drie jaar cel

DEN BOSCH - Ook Eindhoven heeft een drillrap-scene. En ook in Eindhoven kan het daar hard aan toegaan. Geen doden, zoals in Amsterdam bij fans van dit muziekgenre vielen, maar volgens het Openbaar Ministerie scheelde dat vorig jaar niet veel. Een ruzie liep uit op een steekpartij. Per ongeluk, zegt de verdachte. Ammehoela, zegt de officier van justitie.

 1. Tijdelijke woningen voor 30 jaar in Eindhoven? Alleen zo kunnen we snel bouwen, zegt wethouder
  PREMIUM

  Tijdelijke woningen voor 30 jaar in Eindhoven? Alleen zo kunnen we snel bouwen, zegt wethouder

  EINDHOVEN - Permanent woningen bouwen aan de Castiliëlaan in Eindhoven is tegen de afspraken in de regio. Maar tijdelijk - voor 10 of 15 jaar - huizen neerzetten is onbetaalbaar; dan moeten de kosten in te korte tijd terugverdiend worden. ,,Dus is de termijn opgerekt tot 30 jaar", zegt wethouder Yasin Toronoglu. ,,Een theoretisch gedrocht, maar zo kunnen we wel snel woningen bouwen waar veel mensen om zitten te springen.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Coronavaccins die zó snel zijn geproduceerd, zijn die wel betrouwbaar?
  Play

  Coronavac­cins die zó snel zijn geprodu­ceerd, zijn die wel betrouw­baar?

 2. Aad de Mos over Schmidt vs Nijhuis: 'Trainer moet zich focussen op het spel van PSV'
  Play

  Aad de Mos over Schmidt vs Nijhuis: 'Trainer moet zich focussen op het spel van PSV'