Bente Ummels maakt als uit de hand gelopen afstudeeropdracht (filmacademie) samen met productiehuis Blickfänger uit Eindhoven een speelfilm.
Volledig scherm
PREMIUM
Bente Ummels maakt als uit de hand gelopen afstudeeropdracht (filmacademie) samen met productiehuis Blickfänger uit Eindhoven een speelfilm. © DCI Media

Eindhovense film over familiediner als uit de hand gelopen afstudeerklus

EINDHOVEN - Vijf familieleden zitten aan tafel voor een over-de-top, luxueus familiediner. Hoe liggen de onderlinge verhoudingen, wat zijn de normen en waarden? Wie valt of vallen er buiten de boot? Dit zijn de ingrediënten van de film 'Service à la Russe', een Eindhovense productie met als centraal thema eenzaamheid.

Bente Ummels (27) maakt samen met het Eindhovense productiebedrijf Blickfänger de film Service à la Russe, die na de zomer op het Nederlands Film Festival in première moet gaan. Voor regisseur en scenarist Ummels is het eigenlijk 'een uit de hand gelopen afstudeerproject', zoals ze zelf zegt. Met dit gigantische project, een heuse speelfilm, hoopt ze dit jaar af te studeren aan de AKV/St. Joost in Breda.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven