Een paar jaar geleden bekladde een Eindhovenaar veel kerken en kapelletjes in de regio. De politie klopte al snel bij hem aan toen in 2019 urnen en kruisbeelden van kerkhoven verdwenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een paar jaar geleden bekladde een Eindhovenaar veel kerken en kapelletjes in de regio. De politie klopte al snel bij hem aan toen in 2019 urnen en kruisbeelden van kerkhoven verdwenen. © ED

Eindhovense grafrover weet niet waar hij babylichaampje liet en noemt zich ‘een zeer slecht mens’

DEN BOSCH – Kan een rechtszaak schokkender? Een Eindhovense jongeman werd opgepakt voor grafroof. As, urnen, kruisen verdwenen en nog steeds is het lichaampje van een te vroeg geboren kindje zoek. Jaren terug werd hij al veroordeeld omdat hij satanische teksten op en in kerken achterliet. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven