Eindhovense Maker Faire als grote doe-het-zelf kermis

VIDEOEINDHOVEN - Het grootste maakfestival van Nederland. Zo noemt de organisatie van de Maker Faire het zelf. Komend weekend zijn het Klokgebouw en het Ketelhuisplein op het Eindhovense Strijp-S weer twee dagen het domein van makers.

 1. Dumfries na puntverlies PSV: ‘We begonnen slap en waren er met het hoofd niet bij’

  Dumfries na puntver­lies PSV: ‘We begonnen slap en waren er met het hoofd niet bij’

  Na twee overwinningen slaagde PSV er niet in om ook de derde wedstrijd van het seizoen te winnen. In Almelo kwam de ploeg niet verder dan 1-1 tegen Heracles. Wat vooral opviel was dat de Eindhovenaren niet in staat waren om veel kansen te creëren. trainer Roger Schmidt startte met enkel wijzigingen in zijn team, maar volgens aanvoerder Denzel Dumfries was dit niet de oorzaak van het puntverlies: ,,We hebben genoeg spelers en die hebben goede capaciteiten.”
 2. PSV krijgt met Van der Wallen nieuwe topcommissaris en strikt Eric van Schagen als ‘wijze man’

  PSV krijgt met Van der Wallen nieuwe topcommis­sa­ris en strikt Eric van Schagen als ‘wijze man’

  Jan Albers vertrekt als voorzitter van de raad van commissarissen van PSV. De 68-jarige oud-hockeyer en topman van Koninklijke Ten Cate nam in 2012 zitting in het orgaan en werd in 2015 voorzitter. Na bijna zes jaar die rol te hebben vervuld, neemt hij afscheid. Ook oudgediende Frits Schuitema, die deze week 76 wordt, heeft geen formele rol meer bij PSV. De oud-voorzitter van PSV zat nog in het bestuur van de stichting PSV Voetbal, die de aandelen van de club houdt.
 3. Schmidt windt er na Heracles-uit geen doekjes om, maar geeft ook aan dat PSV nog tijd nodig zal hebben

  Schmidt windt er na Heracles-uit geen doekjes om, maar geeft ook aan dat PSV nog tijd nodig zal hebben

  Roger Schmidt was zondagavond duidelijk ontevreden over de manier waarop PSV zich had gemanifesteerd in Almelo. De coach van PSV verzandde na een 1-1 gelijkspel niet in excuses. ,,We mogen nog blij zijn met een punt”, zei hij onder meer. ,,Vooral voor rust was het van onze kant gewoon niet goed en hebben we het spel van Heracles niet kunnen bestrijden. We wonnen weinig duels.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven