Volledig scherm
© ANP XTRA

Eindhovense oom krijgt zes jaar cel voor misbruik nichtje (9)

DEN BOSCH - Eindhovenaar Ronald H. krijgt  zes jaar cel opgelegd door de Bossche rechtbank wegens jarenlang misbruik van zijn nichtje. Het OM had dat ook geëist.

De nu 53-jarige man kreeg maandelijks zijn nichtje op bezoek om op te passen. Ze bleef vaak logeren. Hij pleegde volgens haar vanaf 2010 verregaande ontucht met haar, vanaf haar achtste. Zelf zei hij dat alles ‘pas’ na haar twaalfde gebeurde, wat het delict iets minder zwaar maakt.  

De rechtbank gaat daar niet in mee. Ze acht hem schuldig aan zes jaar misbruik, vanaf 2011.  Vanaf haar twaalfde zou hij ook daadwerkelijk seks hebben gehad. De rechtbank is niet te spreken over de man. Hij wist dat het nichtje extra kwetsbaar was door een stoornis en andere problemen, en heeft daar misbruik van gemaakt. Hij haalde haar over door psychische druk en met cadeautjes, en liet haar filmpjes maken van zichzelf. Toen het misbruik ophield, bleef hij haar stalken met berichten, soms vele tientallen per dag. Het meisje lijdt nog dagelijks zwaar onder het gebeurde. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven