Volledig scherm
Politiebureau Eindhoven. © Menno Boon/beeldwaren.nl

Eindhovense politiecommissaris ontslagen na aannemen giften en misbruik bevoegdheden

EINDHOVEN - Politiecommissaris Peter van den E. uit Eindhoven van de eenheid Oost-Brabant is per direct ontslagen vanwege ernstig plichtsverzuim tijdens een aantal jaren. Hij maakte misbruik van zijn bevoegdheden. Zo zou hij schuldig zijn aan belangenverstrengeling en nam hij onder meer giften aan van derden.

Een woordvoerster van de Nationale Politie bevestigde vrijdag een bericht daarover van NRC. De hooggeplaatste politiefunctionaris, die al veertig jaar werkzaam is bij de politie, was al sinds mei 2016 geschorst met behoud van salaris. Dat gebeurde na een strafrechtelijk onderzoek van de Rijksrecherche naar de commissaris. Hij werd er toen van verdacht persoonlijk te hebben geprofiteerd van contracten tussen de politie-organisatie en het bedrijfsleven.

Ernstig

Het ontslag volgt op een intern onderzoek van de politie. Daaruit is gebleken dat de commissaris handelde in strijd met de regels én met de normen en waarden van de politie. Volgens de woordvoerster zijn de vastgestelde feiten zo ernstig dat ze leidden tot strafontslag. Verder wil ze niets kwijt over de kwestie.

NRC meldt dat het gaat om Peter van den E. en dat hij zich heeft laten fêteren door bedrijven waarmee hij namens de politie zaken deed. Ook zou hij hebben geprofiteerd van contracten en reisjes hebben aangenomen. 

De hooggeplaatste functionaris was als ‘programmaleider sensing’ verantwoordelijk voor de inzet en aanschaf van waarnemingsapparatuur zoals camera’s, microfoons en andere technische hulpmiddelen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8702 stemmen