Twee hoogleraren verbonden de TU/e stapten naar de rechter uit onvrede over de afwijzing van hun financieringsaanvragen.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee hoogleraren verbonden de TU/e stapten naar de rechter uit onvrede over de afwijzing van hun financieringsaanvragen. © ANP XTRA

Eindhovense profs in de clinch met onderzoeksfinancier

EINDHOVEN - Wetenschappers steken veel tijd in het hengelen naar subsidiegeld voor nieuw onderzoek, maar vaak is dat tevergeefs. Twee Eindhovense hoogleraren van de TU/e worden er tureluurs van en stappen naar de rechter uit onvrede over de grootste onderzoeksfinancier. 

Het zijn ellenlange voorstellen die ze steeds maar weer schrijven. Het aanvragen van subsidie voor onderzoeken kost academici veel tijd. Tijd die wetenschappers zodoende niet besteden aan onderzoek. Een beperkt deel van hun bekostigingsaanvragen wordt door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gehonoreerd. Twee hoogleraren verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) stapten naar de rechter uit onvrede over de afwijzing van hun financieringsaanvragen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven