Volledig scherm
© RGBStock.com

Eindhovense raad legt uitbreiding basisschool BoschAkker stil

EINDHOVEN - Extra lokalen voor de Eindhovense basisschool BoschAkker? De wethouder had al ja gezegd, maar de raad trapte dinsdagavond toch nog op de rem.

SKPO-basisschool BoschAkker in Tongelre kreeg eind vorig jaar toestemming om uit te breiden. De gemeenteraad heeft dinsdagavond echter besloten dit proces tijdelijk stil te leggen. De raad heeft er moeite mee dat de school extra lokalen krijgt, terwijl de Salto-basisschool de Driesprong in Tongelre kampt met leegstand.

De raad nam dinsdagavond een motie hiertoe aan van de PvdA. Wethouder Jannie Visscher (Onderwijs, SP) beloofde dat er in afwachting van overleg tussen de raad en de betrokken schoolbesturen SKPO en Salto – 15 november – er even niks zou gebeuren. Maar PvdA-fractievoorzitter Mieke Verhees bracht haar motie toch in stemming. "Deze gang van zaken is zeer frustrerend. We willen de schoolbesturen in de stad laten zien dat het ons menens is."

De PvdA-fractie vroeg zich af wat er terecht is gekomen van de afspraak in het huisvestingsplan voor alle Eindhovense scholen: 'De schoolbesturen maken onderlinge afspraken over de leerlingenaantallen per schoollocatie....We bouwen daardoor niet meer voor leegstand.'

In samenwerking met indebuurt Eindhoven