Volledig scherm
Een partij hennep staat centraal in een rechtszaak over een mogelijke ripdeal vorig jaar augustus © ANP

Eindhovense ripdealer blijft achter tralies

DEN BOSCH  - Eindhovenaar Johan P. (23) komt eind oktober voor de rechter op verdenking van een ripdeal in Geldrop. Hij blijft tot die tijd nog steeds in voorarrest, zo werd maandagochtend besloten.

Johan P. zou met een kameraad in augustus vorig jaar een flinke partij wiet willen kopen van een man in Geldrop. Deze zegt dat de Eindhovenaar meteen een pistool trok toen hij binnen was en er met de drugs vandoor wilde. De Geldropper pakte een zwaard van de muur en sloeg er op los. Hij is inmiddels veroordeeld voor drugsbezit, niet voor het toetakelen van P. Dat zagen OM en rechtbank als zelfverdediging.

Advocaat Jules van Wijk is het daar niet mee eens. De dealer heeft “als een dolle op cliënt ingehakt”. De Eindhovenaar zal altijd last blijven houden. hij ontkent de overval, de andere partij wilde juist het geld roven. Een jaar voorarrest leek Van Wijk meer dan voldoende. De rechtbank was het daar niet mee eens. 

  1. Van Bommel erkent dat de Europese campagne van PSV onvoldoende was

    Van Bommel erkent dat de Europese campagne van PSV onvoldoen­de was

    De Europese campagne van PSV in dit seizoen was onvoldoende, erkende trainer Mark van Bommel na het voor PSV teleurstellend verlopen duel met Rosenborg (1-1). ,,Ja, we zijn niet door”, gaf hij na afloop desgevraagd bevestigend aan. ,De wedstrijd vandaag hadden we graag gewonnen. Het is een stugge tegenstander, die weinig gecreëerd heeft. Dat gold ook voor ons. De laatste 20-25 minuten speelden we heel erg goed, op de helft van de tegenstander.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven