Eindhovense spottersplek op de schop: ’Nu zal ik iets anders moeten met m'n tijd’

EINDHOVEN - Het zal wennen worden, voor de vaste bezoekers van de parkeerplaats aan de Spottersweg in Eindhoven. Vanaf woensdag is de populairste spottersplek van Eindhoven Airport bijna acht maanden onbereikbaar. 

Quote

Misschien dat ik aan de overkant ga kijken, daar bij dat tankstati­on van Schippers. Dan hoop ik wel dat niet iedereen dat gaat doen, dan wordt het daar wel erg druk.

Bram Jansen

Nee, hij weet niet precies welk type vliegtuig wanneer overvliegt. En hij kijkt ook niet naar de vluchtschema's, registratienummers en andere informatie die op internet volop te vinden is. ,,Maar ik weet wel dat het rond deze tijd altijd druk is", vertelt Bram Jansen. Het is bijna middag en de 77-jarige Eindhovenaar kijkt met zijn verrekijker in de hand richting de centrale landingsbaan. Hij is ’zeker wel een paar keer per week’ op het parkeerterrein aan de Spottersweg te vinden. ,,Zeker in de zomer. Gewoon, als ik even niks te doen heb.”

Toen hij in een ver verleden eens een tijdje overspannen was, kwam hij juist op de drukbezochte spottersplek tot rust. ,,Dat klinkt best gek hè? Maar het is wel zo. Voor mij is dit een manier van ontspannen.” In een heel andere spotters-categorie valt Leo van der Steen (58) uit Budel, die voor zijn werk drie dagen per week onderweg is. ,,Ik kan ook op een parkeerplaats langs de snelweg gaan staan, maar daar word je ook niet vrolijk van. En op een gegeven moment weet je ook wel hoe die McDonalds er van binnen uitziet. Ook nog ongezond trouwens, dan eet ik liever mijn meegebrachte boterhammen hier op, tussen twee afspraken door.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven