Op Facebook verschenen opeens filmpjes van een Eindhovenaar die ongelovigen de koppen wilde afsnijden. Moslims die met hen heulen wenste hij veel succes in de hel. Hij blijkt psychotisch.
Volledig scherm
PREMIUM
Op Facebook verschenen opeens filmpjes van een Eindhovenaar die ongelovigen de koppen wilde afsnijden. Moslims die met hen heulen wenste hij veel succes in de hel. Hij blijkt psychotisch. © Reuters

Eindhovense ‘terrorist’ die dreigde ongelovigen het hoofd af te snijden is psychotisch en moet naar kliniek

DEN BOSCH - De Eindhovenaar die vanuit Turkije in september dreigde ongelovigen het hoofd af te snijden, is volgens deskundigen ontoerekeningsvatbaar. Ze willen hem een jaar gedwongen in een kliniek hebben, maar het Openbaar Ministerie wil hem beter in de gaten kunnen houden, bijvoorbeeld via tbs. 

 1. Rondje zwerfvuil maken in de straat
  PREMIUM
  Column

  Rondje zwerfvuil maken in de straat

  ‘Iets voor jou?’, appte een vriendin. ‘Jij hebt niet zo’n lange straat.’ En dat klopt. Maar tien huizen. Dus ja, ik vond het wel iets voor mij: de straat adopteren en schoonhouden. Niet dat onze straat zo vies is, integendeel. Het wordt ook goed bijgehouden door de gemeente. Op het veld bij de bankjes ligt soms wat, maar als we dat nu met de hele straat in de gaten houden en af en toe eens een rondje zwerfvuil maken. Een kleine moeite.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. In het plantenwalhalla van Rutger staan meer dan 200 planten
  Play

  In het plantenwal­hal­la van Rutger staan meer dan 200 planten

 2. Wereldwijd duizenden mensen bij pro-Palestina-demonstraties
  Play

  Wereldwijd duizenden mensen bij pro-Palestina-demonstra­ties