Het doek lijkt na dit seizoen definitief te vallen voor voetbalclub Wodan uit Eindhoven-Noord.
Volledig scherm
Het doek lijkt na dit seizoen definitief te vallen voor voetbalclub Wodan uit Eindhoven-Noord. © FotoMeulenhof

Eindhovense voetbalclub Wodan legt zich niet neer bij beslissing om club op te heffen

EINDHOVEN - De voetballers van Wodan in Eindhoven geven de strijd nog niet op: ze willen dat hun club in Eindhoven-Noord kan blijven bestaan.

De Eindhovense amateurvoetbalclub Wodan legt zich niet neer bij de beslissing van het stadsbestuur dat de club moet worden opgeheven. In een brandbrief aan de gemeenteraad vraagt de club om een onderzoek dat gericht moet zijn op het voortbestaan van de club die speelt op sportpark Eindhoven Noord.

Niet meer levensvatbaar

'Wij zien nog steeds toekomst weggelegd voor Wodan', schrijft voorzitter Ben Albinus namens de club aan de raadsfracties. 'Met name de jongens die spelen voor de lagere teams zijn straks de dupe van het besluit van de gemeente om de club maar op te heffen. Zij kunnen na het opheffen van Wodan nergens naar toe.'

Het besluit om de stekker er uit te trekken bij Wodan werd begin vorige maand genomen door het college van B en W op basis van een advies van een onafhankelijke stuurgroep.

Die commissie was tot de slotsom gekomen dat Wodan niet meer levensvatbaar is. Niet alleen gaat de club gebukt onder een torenhoge hypotheekschuld, ook loopt het aantal leden terug en zijn er nauwelijks vrijwilligers over. Om voetballers van Wodan toch te kunnen laten voetballen, wil het stadsbestuur amateurclub Nieuw-Woensel laten verhuizen van sportpark Bokt naar sportpark Eindhoven-Noord.

Het Wodan-bestuur vindt dat bij die belangenafweging de belangen van de voetballers van Wodan onvoldoende zijn meegewogen, en vraagt de gemeenteraad nu de balans in evenwicht te brengen door een nader onderzoek af te kondigen.

Alleen

Het lijkt er echter op dat Wodan daarin alleen staat. De andere Eindhovense amateurvoetbalclubs scharen zich achter de conclusie van de onafhankelijke commissie, zo laat Herman Matheij namens het gezamenlijk voorzittersoverleg aan de gemeenteraad weten. Wel dringen de voorzitters er bij de raad op aan te zorgen voor een 'zachte landing' voor Wodan, zodat de club het seizoen kan afmaken.

Ook de Eindhovense Sportraad kiest in deze discussie de zijde van het stadsbestuur. Deze raad is het met de onderzoekscommissie eens dat er geen toekomst meer is weggelegd voor Wodan. Wel tekent de Sportraad hierbij aan dat ze in de aanloop naar het besluit over Wodan daarover niet is geconsulteerd en dat is tegen alle afspraken.

Een spelertje van VV Wodan op het veld van de Eindhovense amateurvoetbalvereniging.
Volledig scherm
Een spelertje van VV Wodan op het veld van de Eindhovense amateurvoetbalvereniging. © Ellen Wassink

In samenwerking met indebuurt Eindhoven