Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof bv

Eindhovense wegen slibben dicht

EINDHOVEN - De bereikbaarheid van Eindhoven wordt er niet beter op. De afsluiting van de Vestdijk trekt zijn sporen op de rondweg. Maandag gaat de kruising Wal - Bilderdijklaan maandenlang op slot. En dan is nu ook nog eens de PSV-laan afgesloten. 

Twee weken terug ging in de binnenstad de Vestdijk dicht voor doorgaand verkeer. Hoewel nog niet iedereen daaraan gewend is - er zijn nog altijd volop automobilisten die de afzetting negeren - lijkt een groeiende groep weggebruikers de door de gemeente aanbevolen route via de rondweg te gaan volgen. 

Rondweg
Dit heeft merkbaar gevolgen voor de rondweg: vooral in de ochtendspits ontstaan de laatste weken lange files, vanaf de Piuslaan tot ver voorbij de Berenkuil. Een testritje van Aalsterweg naar Montgomerylaan nam vrijdagochtend een klein halfuur in beslag. Tamelijk overbodig is op zo'n moment de groene golf die een snelheid van 60 of 70 adviseert. 

In Woensel valt de drukte op de Kronehoefstraat en de Pastoriestraat op. Op dit stukje rondweg wordt het verkeer tijdelijk over één rijstrook gedwongen: het gevolg van voorbereidende werkzaamheden voor de ongelijkvloerse kruising op de Montgomerylaan/rondweg.

N270
De rondweg is niet de enige verkeersader die aan het dichtslibben is. Komende uit de richting Helmond sluit het gemotoriseerd blik op de N270 elke ochtend aan in een kilometerslange file. En ook op de Europalaan/Sterrenlaan - onderdeel van de tweede HOV-lijn - vormen zich dagelijks lange rijen auto's. 

In het centrum is deze week een nieuw knelpuntje ontstaan: de afsluiting van de PSV-laan die tijdelijk is omgedoopt tot Plein van de Hemelse Voorpret. Die laatste woorden hebben geen betrekking op het humeur van de automobilist die gedwongen wordt een stuk om te rijden: via de Vonderweg - die al vaak vol staat - en vanaf de andere kant via de Glaslaan, Steenstraat en Zernikestraat. Dagelijkse opstoppingen zijn ook hier het gevolg.      

Aalsterweg
Ook als Guus Meeuwis en consorten zijn vertrokken, is het leed nog niet geleden. Vanaf maandag gaat de kruising Wal - Bilderdijklaan drie maanden dicht voor een herinrichting. Eind deze maand en in de eerste weken van augustus is het de beurt aan de Aalsterweg binnen de ring. De riolering wordt gerenoveerd en het asfalt van de busbaan vervangen door beton. 

Volgens wethouder Jannie Visscher is het onvermijdelijk dat er op meerdere plaatsen tegelijk gewerkt wordt aan de infrastructuur: "Investeren in alternatieven voor de auto, tezamen met regulier onderhoud, leidt nu op sommige plekken in de stad tot overlast. Die proberen we te beperken door gefaseerde aanpak en door werkzaamheden op elkaar af te stemmen. Maar helemaal voorkomen van overlast kunnen we helaas niet." 

Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof bv

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen