Eindhovense YouTuber Sophie Ousri wint VIVA400-award

VideoAMSTERDAM - Tijdens de twaalfde uitreiking van de VIVA400-awards is de Eindhovense YouTuber Sophie Ousri in de prijzen gevallen. De prijzen worden uitgereikt aan de ‘meest inspirerende en succesvolle vrouwen van Nederland.’

De geboren Eindhovense Sophie Ousri maakt video’s op YouTube die miljoenen keren worden bekeken. Ze was dit jaar ook al in de race voor drie prestigieuze YouTube-prijzen: de VEED-Awards. De video's van Ousri gaan over persoonlijk leed, liefde en lol. 

Ousri won de prijs in de categorie ‘Creatieven’. De jury roemt de Eindhovense om haar ‘hilarische parodieën van bekende liedjes’ die ze combineert met het behandelen van hele serieuze onderwerpen. Ze oogstte veel lof toen ze vorig jaar een openhartige video plaatste over haar leven met borderline. Volgens de jury is Sophie een van de weinige YouTubers die durft af te wijken van ‘het perfecte plaatje’. ,,Hiermee hebben haar video’s een grote impact en is ze een voorbeeld voor heel veel jonge vrouwen", aldus de jury. 

‘Stond te trillen op mijn benen’

,,Ik heb echt gefeest alsof ik 16 was”, zegt de 21-jarige Eindhovense met een krokante stem. ,,Toen ik die lijst zag met 399 anderen genomineerden dacht ik meteen: wat heb ik ooit voor deze samenleving gedaan dat ik het verdien om hier op deze lijst te staan. We hadden geen enkele hoop dat ik een kans maakte. We gingen vooral voor de gezelligheid en de goodiebag.”

Andere genomineerden in haar categorie waren bijvoorbeeld Suzan Stortelder van het Nederlandse zangduo Suzan en Freek en zangeres Merol. ,,Dat zijn mensen die echt wat bereikt hebben het afgelopen jaar en van wie alle generaties weten wie ze zijn. Bij mij denken toch veel mensen: Wie de fuck is zij?” De prijs kwam voor Ousri eufemistisch gezegd als een verrassing. ,,Ik stond echt te trillen op mijn benen.”

Na afloop wisten veel aanwezigen haar echter te vinden. ,,Heel veel mensen kwamen met me praten dus misschien vinden ze me toch wel enigszins leuk.” 

Volledig scherm
Eindhoven Vlogster Sophie Ousri © Fotopersburo van de Meulenhof BV

In samenwerking met indebuurt Eindhoven