Volledig scherm
Stalking © Thinkstock

Eis werkstraf voor stalken van vrouw uit Eindhoven

EINDHOVEN - Tachtig uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden moet Bosschenaar Rinaldo M. volgens de officier van justitie krijgen omdat hij een Eindhovense vrouw stalkte. 

Het stalken zou zijn gebeurd nadat de relatie tussen de twee was beëindigd. M. zelf ontkende. Hij had de vrouw wel vaak benaderd, was ook in de omgeving van haar woning geweest, maar had haar niet op de huid gezeten, betoogde hij. Na twee gesprekken met de politie waarin M. was verteld dat hij de vrouw met rust moest laten,  had hij toch nog contact gezocht. Maar dat was omdat hij de vrouw aan haar belofte wilde houden dat ze oorbellen zou teruggeven. Een naaktfoto zonder gezicht die hij op Pinterest had gepost, was volgens hem niet van haar. Volgens de vrouw wel. De officier eiste ook een contact- en een straatverbod. Dat zou volgens M. geen probleem opleveren.

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven