Volledig scherm
Piet Spijkerboer en Henk Foederer, bestuursleden van RKVV Tongelre. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Elf lintjes uitgereikt in Eindhoven

LintjesEINDHOVEN - In Eindhoven ontvingen elf inwoners woensdag een lintje van de Koning. Ze werden hiermee bedankt voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor sportverenigingen, stichtingen of andere instanties.

Erika Schosswald
Sinds 1997 is Erika Schosswald (83) winkelbeheerder van Stichting Wereldhuis Eindhoven. Voor haar werk kreeg ze de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. De stichting biedt mensen met een kwetsbare achtergrond kans op werkervaring. Het oude schoolgebouw van de stichting dient tevens als kringloopwinkel. Ieder lokaal is ingericht als winkeltje. Een daarvan is het domein van mevrouw Schosswald. De opbrengst van de verkopen gaat naar goede doelen in Afrika.

Volledig scherm
Erika Schosswald. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Herman van Soest
Herman van Soest (75) kreeg de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij was tussen 1967 en 2012 organisator en penningmeester van 'De Vrienden van Peter Zuid', een club van oud-verzetsstrijders. Ook op andere fronten was en is Van Soest actief. Bijvoorbeeld de Contactgroep Postactieven. Van het Meeting Service Point van Vliegbasis Eindhoven is hij zelfs de oprichter. Hier is hij nog steeds actief als coördinator van de vrijwilligers en boekhouder.

Volledig scherm
Herman van Soest. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Piet Spijkerboer
Een echte clubman. Dat is Piet Spijkerboer (77). Sinds 1959 is hij al betrokken bij voetbalclub RKVV Tongelre. Eerst als jeugdtrainer en later als secretaris van de seniorenafdeling. Van 1985 tot 2010 was hij voorzitter en de drijvende kracht achter de aanleg van een geheel nieuw sportpark voor de club. Inmiddels is Spijkerboer lid van de 'Club der Wijzen' en staat hij het huidige bestuur bij met advies. Hij kreeg de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Volledig scherm
Piet Spijkerboer. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Piet Swinkels
Piet Swinkels (78) was tussen 1973 en 1998 een van de drijvende krachten bij PSV Korfbal. Bijvoorbeeld als redactielid van clubblad Korfsermoentjes. Ook zette hij zich in als assistent-trainer van de pupillen. Van het clubhuis was hij de beheerder. Buiten het korfbal is Swinkels nog steeds actief. Als archivaris van het seniorenkoor Levensvreugd en vrijwilliger bij woonzorgcentrum Vitalis Brunswijck. Swinkels kreeg de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Volledig scherm
Piet Swinkels. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Diny Swinkels-Klaassen
Diny Swinkels (78) was tussen 1973 en 1998 vrijwilliger bij korfbalvereniging PSV. Als redactielid van het clubblad en begeleider van de pupillen bij wedstrijden. Ook was ze leider van het pupillenkamp en medebeheerder van het clubhuis. Ze regelde de inkoop, schoonmaak en verzorgde de bardienstregeling. Tegenwoordig is Swinkels samen met haar man vrijwilliger bij woonzorgcentrum Vitalis Brunswijck. Ze kreeg gisteren de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Volledig scherm
Diny Swinkels-Klaassen. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Marianne van Asperen-Bouts
Marianne van Asperen-Bouts (55) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar werkzaamheden sinds 1989 als peuterleidster en bestuurslid van peuterspeelzaal De Puppies in buurthuis De Rondweg. Daarnaast is zij bestuurslid van volkdansvereniging Droezjba waar zij optredens en workshops organiseert. Bij basisschool De Troubadour werkt Van Asperen sinds 1998 als vaste invalkracht. Bij Vrouwengymclub Pro organiseert ze sinds 2008 de wekelijkse avond voor ouderen.

Volledig scherm
Marianne van Asperen-Bouts. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Henk Foederer
Henk Foederer (81) is tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd omdat hij zich al 41 jaar als vrijwilliger en bestuurslid inzet voor voetbalclub RKVV Tongelre. Zo was Foederer tot 1995 jeugdleider, trainer, pupillencoördinator en wedstrijdsecretaris. Ook was hij ruim dertig jaar begeleider van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt en stuurde hij deze medewerkers in samenwerking met de gemeente aan. Foederer was tevens jarenlang secretaris van het jeugdbestuur.

Volledig scherm
Henk Foederer. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Petra Goudsmits-van Lieshout
Petra Goudsmits-van Lieshout (53) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar vele verdiensten voor onder meer peuterspeelzaal de Puppies van buurthuis de Rondweg, waar zij vanaf 1991 onbezoldigd peuterleidster is. Ze verzorgt de administratie, maakt beleidsplannen en leidt vrijwilligers op. Ook verzorgt ze de administratie van Vrouwengymclub Pro en is ze penningmeester van het Michaëlkoor Eindhoven, waar ze ook het koorachief opnieuw heeft ingericht.

Volledig scherm
Petra Goudsmits-van Lieshout. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Piet Hoppenbrouwers
Vanaf 1944 is Piet Hoppenbrouwers (82) als vrijwilliger actief in de Catharinakerk in Eindhoven. Hoppenbrouwers collecteert, versiert de kerk, beschildert kaarsen maar ook bezoekt hij zieken en hulpbehoevende ouderen. Al veertig jaar is hij bestuurslid van het koor. Ook vervulde Hoppenbrouwers diverse bestuursfuncties, zoals bij de Winkeliersvereniging Stratumseind en de Katholieke Drogistenbond. Hoppenbrouwers werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Volledig scherm
Piet Hoppenbrouwers. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Anne van der Kraan
Anne van der Kraan (73) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De docente tekenen en levensbeschouwing organiseerde exposities en cultuurreizen voor haar leerlingen. Ook was ze jeugdleider bij Jong Nederland, organisator van kunstexpo's in Gestel, vrijwilliger bij museum Kempenland en bestuurslid van de stichting Beeldende Vrijetijdskunst. Ook is ze vrijwilliger bij de stichting Cirkel, geeft ze tekenworkshops en zamelt ze geld in voor het Jeugdcultuurfonds.

Volledig scherm
Anne van der Kraan. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Ingrid Rooijakkers-de Koning
Ingrid Rooijakkers-de Koning (52) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar vele verdiensten vanaf 1989 voor scouting Graaf Folke Bernadotte in Eindhoven. Ze was er teamleider, bestuurslid en beheerder van de blokhut. Daarnaast is ze al zestien jaar overblijfmoeder bij basisschool De Handreiking en vrijwilliger bij Wijkactiviteiten Heesterakker. Onder meer organiseerde Rooijakkers er de kindervakantieweek, Driekoningen, de rommelmarkt en Halloween. Ze is op vakantie en ontvangt daarom haar onderscheiding op een later moment.

Lees hier alles over de lintjesregen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven