Volledig scherm
Elluf Elluf in 2014 toen het Lempke, een lichtornament aan de gevel van café La Route op Stratumseind in Eindhoven, werd onthuld. Het ornament brandt voortaan elk jaar van 11 november tot eind carnaval. © Kees Martens

Elluf Elluf in Eindhoven: carnavalsseizoen begint ook nu weer op Stratumseind

EINDHOVEN - Op Stratumseind in Eindhoven wordt ook dit jaar op Elluf Elluf weer het Lampegats carnavalsseizoen afgetrapt. Maandag wordt om 20.11 uur het Eindhovens Lempke ontstoken als start van het zottenfeest. 

Het programma van Elluf Elluf - genoemd naar de traditionele 11 november, de start van het carnavalsjaar - begint al om 18.41 uur op het pleintje bij Herberg Oud Eindhoven op Stratumseind. Daarna verspreidt het gezelschap zich over de zeven deelnemende kroegen: Herberg Oud Eindhoven, café Santé, café Sgt Peppers, De Borrelbar, café La Route, Tipsy Duck Pub en De Oude Rechtbank. 

Tijdens het Elfde van de Elfde-bal zijn er optredens van artiesten als Dolle 3s & The Tony's en Geertje Gasser & De Valse Kraaien. Ook verzorgen diverse kapellen een deel van het programma. Om 19.11 uur onthult Stadsprins Rogério met zijn gevolg en Stadshofkapel De Eendracht het motto voor het nieuwe carnavalsjaar. Ook slaat hij officieel het eerste vat bier aan.

Het Lempke, een lichtornament in de vorm van een haan in een gloeilamp, brandt op de gevel van café La Route tot carnavalsdinsdag. Het evenement werd in 2013 nieuw leven ingeblazen door de Federatie Eindhoven Carnaval en de carnavalsverenigingen d’Haone en Niehaals. Officieel hoort het feest om 11.11 uur van start te gaan, maar dat is op een maandag onhaalbaar.  

Meer informatie: Facebookpagina @EllufElluf

Carnaval zelf wordt gehouden van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari 2020. 

 1. Discriminerende foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissielid boete
  PREMIUM

  Discrimine­ren­de foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissie­lid boete

  EINDHOVEN - Het Eindhovense LPF-commissielid Mari Nijs maakte zich in november 2018 schuldig aan 'groepsbelediging' door het plaatsen van 'onredelijke en discriminerende' foto's op zijn Facebookpagina. Politierechter P. Appelhof veroordeelde de politicus maandag in Eindhoven tot een boete van 500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "Je mag niet meer voor je mening uitkomen", constateerde de 52-jarige Nijs verontwaardigd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen