Volledig scherm
PREMIUM
Michiel van de Meerakker in de winkel in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Emco verdwijnt uit binnenstad Eindhoven en verhuist naar Aalsterweg

EINDHOVEN - Weer verdwijnt een zelfstandige ondernemer uit de Eindhovense binnenstad. Door de hoge huur en concurrentie van prijsvechters ziet Emco Lederwaren zich gedwongen te verhuizen.

In 1938 begon de opa van Michiel van de Meerakker in de Eindhovense Kerkstraat een winkel in tassen en koffers. Emco Lederwaren was geboren. In de jaren vijftig verhuisde de zaak naar de Rechtestraat. De derde generatie van de familie, Michiel (34), nam onlangs na lang nadenken het rigoureuze besluit de winkel te sluiten en het over een andere boeg te gooien. De winkel verhuist in een andere vorm naar de Aalsterweg. ,,We gaan de focus leggen op online verkopen. Wel houden we een showroom, die één of twee dagen per week open is en op afspraak te bezoeken is."

 1. Solar Team Eindhoven als koploper over de finish in Adelaide, niets staat winst nog in de weg
  VIDEO

  Solar Team Eindhoven als koploper over de finish in Adelaide, niets staat winst nog in de weg

  ADELAIDE/EINDHOVEN - Solar Team Eindhoven is vrijdag over de finish gekomen van de World Solar Challenge, een wedstrijd voor auto’s die op zonne-energie rijden. De wagen passeerde als derde de eindstreep in Adelaide, en moet nu wachten op de officiële uitslag. Op zaterdag worden de wagens gekeurd door een jury, op zondag wordt de eindstand van de race bekendgemaakt. De Brabanders zelf hebben er alle vertrouwen in.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (1%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (29%)
8586 stemmen