Engelandvaarder Leo Hendrikx (97) heeft maandag de vlucht van zijn leven in een oude Spitfire. Een model waarin hij tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht tegen de Duitse bezetters.
Volledig scherm
PREMIUM
Engelandvaarder Leo Hendrikx (97) heeft maandag de vlucht van zijn leven in een oude Spitfire. Een model waarin hij tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht tegen de Duitse bezetters. © Theo ten Haaf

Engelandvaarder Leo Hendrikx (97) in Spitfire geflankeerd door F16's boven Eindhoven: ‘Een onvergetelijke dag’

EINDHOVEN - Een Spitfirevliegtuig, geflankeerd door twee F16's hoog boven Eindhoven. Dat is iets dat je niet elke dag ziet. In dat oude toestel herleeft Leo Hendrikx (97) zijn tijd als Engelandvaarder tijdens de Tweede Wereldoorlog. De mooie momenten, maar ook het moment waarop hij werd neergeschoten door de Duitsers.  ,,Een heel bijzondere ervaring.”

  1. Marcel (2001-2015) was sportief en zachtaardig: een ongeluk maakte een eind aan zijn veel te korte leven
    PREMIUM
    In Herinnering

    Marcel (2001-2015) was sportief en zachtaar­dig: een ongeluk maakte een eind aan zijn veel te korte leven

    EINDHOVEN - Marcel Diesbergen was een zachtaardige en vriendelijke jongen. Hij hield van sporten, genoot van zijn leven en hij was een groot fan van PSV. Op zondag 19 april 2015 was hij nog met zijn vader naar het kampioensfeest van PSV in de stad geweest. Een paar dagen later verongelukte Marcel tijdens een fietstocht, vroeg in de avond. Marcel was in februari pas 14 jaar geworden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven