Volledig scherm
PREMIUM
Eindhoven, Meerhoven © Ronald Otter

Ennatuurlijk weer voor rechter over aansluitkosten warmwater in Eindhoven

EINDHOVEN - Ennatuurlijk moet zich opnieuw voor de rechter verantwoorden over de dubbele aansluitkosten die de warmteleverancier berekent aan klanten van de stadsverwarming in Meerhoven en Eindhoven-Centrum. Dat kan Ennatuurlijk zo’n 10 miljoen euro of zelfs meer kosten.  

Ruim 2000 (voormalige) bewoners gaan in een collectieve zaak teruggave vorderen van te veel betaalde kosten, tussen de 1000 en 3000 euro. Per woning kan de schade oplopen tot 5000 euro omdat Ennatuurlijk ook zou moeten stoppen met het in de toekomst in rekening brengen van de aansluitkosten, zo’n 150 euro per maand. De Stichting Stadsverwarming Eindhoven heeft namens de bewoners nog een poging gedaan om de zaak in den minne te schikken. Maar de warmteleverancier erkent de claim van eigenaren van koopwoningen én huurders niet en dus volgt de rechtszaak. 

 1. Spannende ontruiming voor treinreizigers Eindhoven: ‘Gewapende mannen waren best intimiderend’
  PREMIUM

  Spannende ontruiming voor treinreizi­gers Eindhoven: ‘Gewapende mannen waren best intimide­rend’

  EINDHOVEN - Het was een vreemde situatie voor treinreizigers donderdag in Eindhoven. De intercity uit Den Haag die om 18.15 uur het station moest inrijden stopte plots op last van de politie. Er werd een man gezocht die zich in een trein zou bevinden. Helmi de Beauvesier-Watson moest met handen omhoog uitstappen: ,,De gewapende mannen in de trein waren best intimiderend.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen