Volledig scherm
PREMIUM
© Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Er was al een landelijke anti-drugseenheid in de jaren 90, maar die is een stille dood gestorven

EINDHOVEN - Na de moord op advocaat Derk Wiersum klinkt de roep om een hardere aanpak van drugscriminelen. De kans is reëel dat er een speciale antidrugseenheid komt. Die was er al een, in de jaren negentig: de Unit Synthetische Drugs. Totdat deze sneuvelde door een grote reorganisatie.

Een gespecialiseerde club die maar één taak heeft: het aanpakken van de drugscriminelen die hun invloed steeds nadrukkelijker laten gelden. Geld voor dit soort plannen is er zelden, maar na de moord op advocaat Derk Wiersum woensdag is het ineens een serieuze optie. Justitie-minister Grapperhaus vindt het een goed idee. En in de hogere regionen van het Openbaar Ministerie wordt ook al een tijd met het idee gespeeld.

  1. Acht verdachten aangehouden na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda
    VIDEO/UPDATE

    Acht verdachten aangehou­den na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda

    BEST - Een auto is zondagmiddag na een achtervolging door de politie tegen een boom gebotst op de Schansweg in Best. De politie heeft met getrokken wapens de verdachten uit de auto gehaald. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Drie mannen zijn aangehouden. De omgeving werd afgezet.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven