Elkerliek Ziekenhuis
Volledig scherm
Elkerliek Ziekenhuis © Elkerliek ZiekenhuisElkerliek Ziekenhuis

Er wordt hard gewerkt, maar de situatie in de ziekenhuizen in Zuidoost-Brabant is nog altijd onder controle

De situatie in de ziekenhuizen in Zuidoost-Brabant was maandag opnieuw onder controle. Nog altijd worden nieuwe coronapatiënten opgenomen, maar het verplaatsen van patiënten verlicht de druk op de afdelingen en op de ic’s.

,,Voor de derde dag op rijd zijn we stabiel gebleven’’, zegt een woordvoerder van het Catharina Ziekenhuis over de situatie in Eindhoven. Naast de verplaatsing van patiënten gaan er inmiddels ook mensen naar huis. ,,We zien wel een toename op de intensive care. Patiënten op de afdeling zijn dan zo ziek geworden dat ze ic-zorg nodig hebben.’’

De intensive care werd maandag in het Elkerliek in Helmond steeds drukker, maar andere ziekenhuizen zijn te hulp geschoten. Patiënten zijn naar andere delen van het land vervoerd, waardoor nu weer bedden vrij zijn. ,,Zo gauw we zien dat we in de buurt van onze maximale capaciteit komen, gaan we kijken of we patiënten kunnen overplaatsen. Tot nu toe lukt dat’’, zegt een woordvoerster. 

Het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop kan melden dat er nog voldoende bedden over zijn. ,,Het gaat goed, we zijn nog steeds in control’‘’,  zegt de persafdeling. Het Máxima Medisch Centrum ziet maandag opnieuw een lichte toename van coronapatiënten, maar dat heeft niet geleid tot onrust. ,,We kunnen het nu nog aan, en er zijn nog bedden vrij. Er wordt wel hard gewerkt door het personeel‘’, aldus de woordvoerder.

  1. Kamervragen over ‘asperge-vluchten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgeknepen’

    Kamervra­gen over ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgekne­pen’

    EINDHOVEN - De minister moet vluchten op Eindhoven Airport stilleggen als die niet voldoen aan de corona-voorschriften. Dat vindt de SP die dinsdag Kamervragen indiende naar aanleiding van berichtgeving over vluchten met seizoensarbeiders die sinds vorige week arriveren op de luchthaven. De honderden arbeidsmigranten uit Oost-Europa gaan met name in Duitsland werken als aspergesteker of aardbeienplukker. Met busjes worden ze vervolgens over de grens gebracht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven