Volledig scherm
PREMIUM
Eric Kolen spreekt over 'Moeder Gods Maria' in Geldrop. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Eric Kolen uit Geldrop: 'Dûr en dûr Brabantse mens'

EINDHOVEN - Geldroppenaar Eric Kolen maakte twintig jaar radio over Brabant. Officieel is hij al met pensioen, maar van stilzitten komt het maar niet. Vandaag geeft hij een lezing over zijn passie voor Maria in Brabant.

Het zal toch niet dat Onze Lieve Heer er iets mee bedoeld heeft? Hoe toevallig is het dat Kolen 68 jaar geleden het daglicht zag op de elfde van de elfde, prompt om elf minuten na elf uur in het ziekenhuis in Oeteldonk, de carnavalsnaam van Den Bosch. Kolen is zoals hij het zelf zegt 'een dûr en dûr Brabantse mens'. ,,Het is niet zo dat ik niet in de Randstad zou kunnen wonen, maar als ik Brabant in rijd, voelt het toch als warm thuiskomen. Als er zaken zijn die ertoe doen, dan gaan we dat hier als Brabanders samen aan. Dat vind je nergens anders."

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven