Het pand van MassageWereld
Volledig scherm
Het pand van MassageWereld © MassageWereld

Erotische massagesalon in Eindhoven heropent na 2 brandstichtingen en gedwongen sluiting

EINDHOVEN - Twee branden, een gedwongen sluiting en acht maanden verbouwen: MassageWereld aan de Leenderweg hoopt met een heropening de kater van een pittige driekwart jaar weg te spoelen. 

Massagewereld in Eindhoven heeft na maanden vol rampspoed voor het eerst dit kalenderjaar weer echt reden om te lachen. De erotische massagesalon aan de Leenderweg heropent dit weekend de deuren nadat het pand compleet moest worden verbouwd na een heftige brand. Een aangestoken brand.

Het was eind januari de tweede keer in een maand tijd dat de massagesalon slachtoffer werd van brandstichting. Reden voor burgemeester Jorritsma van Eindhoven om te vrezen voor de veiligheid van de omgeving - boven het pand wonen studenten - en de boel te sluiten. Daardoor moest noodgedwongen worden gewacht met de rigoureuze verbouwing die uiteindelijk acht maanden in beslag zou nemen.

Ondertussen kwam de kleur langzaam terug op de wangen. Het eerste goede nieuws was de aanhouding van de 79-jarige (!) man uit Vught die wordt verdacht van de brandstichting. Hij zit nog altijd vast. 

De verbouwing werd daarna afgerond en de nieuwe zaak kon rekenen op de goedkeurende knikjes van de autoriteiten. “De gemeente is langs geweest, de brandweer, de GGD: ze waren stuk voor stuk onder de indruk”, zegt eigenaar Ton Verkoelen, die in totaal elf vestigingen heeft.

De volgenden die na alle rampspoed misschien nog moeten worden overtuigd, zijn de buren. En dat wil Verkoelen doen met een eerlijk verhaal, al heeft hij nooit geheimzinnig over zijn onderneming gedaan. Mannen, vrouwen of stellen kunnen aan de Leenderweg terecht voor 'een klein stukje erotiek', massages eindigen hier geregeld met een 'handmatig hoogtepuntje'. Daar heeft hij ook een vergunning voor. En dat mag ook de omgeving, die daar nog wel eens over grinnikt, weten. Zondag gaan de deuren van de massagesalon dan ook van 12.00 tot 18.00 uur open. “Iedereen mag zien wat hier gebeurt.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven