Volledig scherm
Foldermateriaal van de European Focus Day, campagne om inbraken tegen te gaan. Woensdag 19 juni start die in Eindhoven. © European Focus Day

Europese campagne tegen woninginbraken start in Eindhoven

EINDHOVEN - Eindhoven doet mee aan een grote Europese campagne tegen woninginbraken. Woensdag gaan medewerkers van Stadstoezicht en twintig buurtpreventieteams folders uitdelen in de stad en posters ophangen. In diverse wijken worden informatiebijeenkomsten gehouden. 

Gekozen is voor deze European Focus Day omdat de zomer er weer aankomt, traditioneel een periode waarin het aantal inbraken fors toeneemt. Bewustwording moet dat aantal verminderen, schrijft de gemeente Eindhoven. Ook de hele zomer krijgen bezoekers van het stadskantoor de folder over inbraakpreventie en een ‘Buren, wij gaan op vakantie’-kaart, waarmee ze de buren kunnen laten weten dat ze weg zijn, met het verzoek een oogje in het zeil te houden.

Volledig scherm
Poster van 'Maak het ze niet gemakkelijk', de landelijke campagne om inbraken te voorkomen. © Maak het ze niet gemakkelijk

Burgemeester John Jorritsma is enthousiast over deze actie: ,,We vergeten vaak hoe groot de impact van inbraken is. Mensen voelen zich niet veilig meer in hun eigen omgeving. Daarom is het belangrijk om goed uit te leggen hoe inbraken zoveel mogelijk te voorkomen zijn, want voorkomen is beter dan genezen.”

De campagnedag wordt georganiseerd door het EUCPN, de preventietak van de EU, in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid, dat gemeenten in Nederland heeft benaderd om te participeren. De zomercampagne inbraakpreventie loopt van 19 juni tot en met 31 augustus 2019. Die sluit ook aan bij de landelijke campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven