Volledig scherm
Eveline Wu en Jörgen Raymann. © -

Eveline Wu uit Eindhoven Etnische Zakenvrouw van het Jaar

EINDHOVEN - De Eindhovense ondernemer Eveline Wu is zaterdagavond uitgeroepen tot etnisch zakenvrouw van het jaar. De chefkok en eigenaar van onder meer Kreeftenbar, Soho en Wynwood werd gekozen tijdens een gala in aanwezigheid van zo’n 300 (inter)nationale topondernemers in het Wings Hotel in Rotterdam. De presentatie was in handen van televisiepersoonlijkheid Jörgen Raymann.

De organisatie Etnische Zakenvrouwen Nederland (EZVN) houdt de verkiezing jaarlijks om vrouwelijke topondernemers hun ervaring en succes in het zakenleven te laten delen. Doel is meer professionals met een andere culturele achtergrond te motiveren hun doelen te bereiken.

Eveline Wu is afkomstig uit een klein dorp in de omgeving van Shanghai in China en kwam naar Nederland toen ze 15 was. In haar drie restaurants in Eindhoven zorgt Wu dat er op topniveau gekookt wordt en daarbij creëert zij ook ruimte voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die bij haar in dienst zijn.

Voor de titel ‘Etnische Zakenvrouw van het jaar’ verdiept de jury, bestaande uit topdirecteuren uit het Nederlandse bedrijfsleven, zich samen met de winnaressen van vorig jaar in de verhalen van de genomineerden. Voor de catergorie Zakenvrouw van het jaar was dat behalve Eveline Wu Maggie Feng, eigenaresse algemeen directeur van Wittenborg University of Applied Sciences

Behalve de Etnisch Zakenvrouw van het jaar werden ook winnaars gekozen in de categorieën Manager en Ondernemer.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven