Examen doen met een beperking op Mytylschool Eindhoven: schrijfhulp, maar later vakantie

Examenrubriek - VideoEINDHOVEN - Ook leerlingen met een motorische beperking op de Mytylschool in Eindhoven doen examen. Veel is hetzelfde, maar niet alles.

De tafeltjes in de gymzaal van Mytylschool Eindhoven, opgesteld in rijen met flinke tussenruimte ertussen, geven een vertrouwd beeld. En ook inhoudelijk is het centraal schriftelijk examen hier hetzelfde. Alleen het afnemen ervan wijkt soms af, om te zorgen dat de leerlingen met een motorische functionele beperking - vaak in combinatie met andere problematieken - er mee uit de voeten kunnen. 

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven